خوردن سویق جو وگندم با خرما بهترین سحری برای روزه دار/تغذیه سالم در طب اسلامی

فضیلت سویق :
امام صادق علیه السلام : سویق، تلخه را ازتن و بلغم را از معده کاملا جدا میکند و هفتاد گونه بلا را دور می سازد. (کافی،ج ۶ ص ۳۰۶ خ ۱۱)
امام رضا علیه درباره خواص سویق میفرمایند: سویق را به نیت درمان هر بیماری که بخورید مفید است.
السویق الوحی من السماء.
السویق طعام المرسلین.
السویق طعام النبیین.
امام صادق علیه السلام می فرمایند : به کودکان سویق بدهید، که گوشت را می رویاند و استخوان را محکم می کند.
امیر المومنین علیهم السلام : بهترین سحری برای روزه دار، خوردن سویق جو وگندم است با خرما. (مکارم الاخلاق، ترجمه میرباقری، ج ۱، ص : ۳۶۶)
سویق جو : مقوی و برطرف کننده برسام است و اگر به صورت خشک به جای صبحانه مصرف شود بدون ایجاد ضعف باعث لاغری می شود. کاهش دهنده قند است به طوری که مصرف دو قاشق غذاخوری همراه با هر وعده ی غذایی در مدت کوتاهی باعث قطع انسولین می شود.
سویق گندم : مقوی، چاق کننده و افزایش دهنده نیروی جنسی است.
سویق برنج : بر طرف کننده اسهال و گشاد کننده ی روده ها است. برای افرادی که به علت بیماری لاغری شده اند بهترین چاق کننده است.
سویق سنجد : مقوی، موثر در رشد و تحکیم بدن بویژه استخوان ساز و افزایش دهنده شیر مادر
سویق سیب: بر طرف کننده ی خون دماغ، بهترین درمان برای مار و عقرب گزیدگی و دفع انواع سموم از بدن مثل مواد مخدر باقی مانده در بدن و قطع کننده تب است.
سویق نخود: مقوی، برطرف کننده مشکلات و ضعف کمر ودرد کمر.
سویق کامل : مقوی و انرژی زا، سویقی شامل تمام سویق ها که امید است خواص همه ای سویق ها را شامل شود.
سویق کودک : همان سویق کامل است با ذرات ریزتر و قابلیت انحلال در شیر.از پنج الی شش ماهگی بچه میتوان داد.
سویق شسته : قوت را در پاها نازل می کند.
سویق جو شسته : قوت را در پاها نازل می کند مخصوصا افراد دیابتی.

سویق عدس : مقوی، قطع کننده ی عطش و تقویت کننده ی معده است. صفرا را خاموش و درون را خنک و هیجان خون را ساکن می کند. داروی خونریری (عدم قطع حیض) زنان و شفای هفتاد نوع بیماری است.
سویق عدس باید به مقدار زیاد و به عنوان وعده ی غذایی میل شود.

این سویق به نوبه خود نقش به سزایی در کاهش دمای بدن و ایجاد خنکی درونی ایفا می کند.

اگر بدن دارای رطوبت کافی باشد اما به دلیل گرمای زیاد نتواند این رطوبت را حفظ کند، عملکرد موفقی در رفع تشنگی نخواهد داشت.

یکی از ملاک هایی که در کاهش حرارت درونی نقش مهمی دارد، کم شدن هیجان خون می باشد.

سویق عدس با کنترل هیجان خون و حرارت درونی بدن می تواند مورد مناسبی در رفع عطش و حفظ رطوبت بدن باشد.

البته این نکته هم باید تذکر داده شود که سویق عدس عملکرد متفاوتی نسبت به خود عدس دارد. به گونه ای که هم خواص عدس را دارد هم قسمتی از ضرر های آن را ندارد.

اهمیت این سویق در رفع عطش تا حدی است که رسول اکرم(ص) هنگام مسافرت این سویق را به همراه داشتند تا در مواقع کم آبی نیاز به مصرف زیاد آب نباشد.

نحوه مصرف سویق :

روش عمومی خوردن انواع سویق دو قاشق غذاخوری صبح ناشتا به صورت خشک است. مگر مواردی که نوع خوردن آن ذکر شده باشد.
افراد بیمار و مخصوصا تب دار باید از سویق به عنوان غذا استفاده کنند.
برای سلیقه های متفاوت می توان به آن شکر نیشکریا سماق اضافه کرد.
برای مصرف کودکان می توان سویق را به شیر اضافه کرد.
اگر سویق نم زده شود و به آن شکرنیشکر اضافه شود عطش زیاد را قطع می کند.
اضافه کردن شکرنیشکر به سویق اگر چه باعث چاقی می شود ولی قوت جنسی مردان را کاهش می دهد.

مجله اینترنتی اظهار

این مطلب را هم بخوانید :  تخم شربتی چیست؟ + راهنمایی کامل
ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × چهار =